Projecten

Turnaround HV-5/6 Shell Pernis

 

Begin mei 2015 heeft MOB de werkzaamheden voor de grootschalige Turnaround HV-5/6 op Shell Pernis aan opdrachtgever Shell opgeleverd.

 

 Vanaf  maart zijn wij hiervoor ruim 9 weken intensief met rond 350 man aan het werk geweest. De werkzaamheden op het terrein van Shell Pernis waren verdeeld over twee area’s, de HV-5 en de HV-6. Tijdens  de meerdere maanden durende voorbereidingsfase is men al  gestart met werkzaamheden aan de HV-5. Dit gedeelte van de fabriek had namelijk hoge prioriteit omdat deze nodig was om andere fabrieken op het terrein weer op te kunnen starten.

 

Er worden per dag 404.000 vaten ruwe olie op Shell Pernis verwerkt. Als de fabrieken voluit draaien, wordt er 750 liter ruwe olie per seconde verwerkt in de Crude Distillers. De belangrijkste producten die door de raffinaderij worden gemaakt zijn gasolie/diesel, benzine, kerosine, basisoliën (smeermiddelen), LPG en stookolie. De producten die door de chemische fabrieken worden gemaakt zijn polyolen en oplosmiddelen (bijvoorbeeld aceton, alcoholen en glycolethers).

 

Tijdens de TA zijn een groot aantal exchangers gerepareerd of uitgewisseld. Daarnaast heeft MOB  een achttal complete RVS (18") fornuisleidingen vervangen, werd het FOS/FOR leidingsysteem uitgebreid en diverse pompen met bijbehorend leidingwerk vervangen. Voor het HV-6 fornuis is ook een complete staalconstructie met bijbehorend equipment vervangen en zijn de bodemleidingen geheel gesloopt en vervangen. Een grote uitdaging want alle werkzaamheden zijn met relatief veel mensen op een beperkte ruimte uitgevoerd. Desondanks is de TA tot volle tevredenheid van de opdrachtgever en zonder HSE incidenten opgeleverd.