Projecten

Nieuwbouw ETT 3 Tankenpark

 

 

In opdracht van ETT (Euro Tank Terminal B.V.), heeft MOB meegewerkt aan het nieuwe ETT tankenpark 3 in de Rotterdam-Europoort.

 

ETT is onderdeel van VTTI (Vitol Tank Terminals International B.V.) en is met het ETT 3 project begonnen aan fase 3 van het tankenpark dat samen met ETT 1 en 2 een opslagcapaciteit van meer dan 1,000,000 m3 voor diverse hoog-explosieve stoffen (K1, K2 en K3) omvat.

 

De opgeslagen stoffen worden vanuit de tanks via het leidingwerk naar diverse steigers geleid om vervolgens door tankers geladen of gelost en vervoerd te worden. Daarnaast is ook vervoer via trein en vrachtwagens mogelijk. Vanaf augustus 2011 heeft MOB in ca. 60.000 manuren op de 'Caland Jetty' (laad- en lossteiger) en in een aantal tankputten nieuwe leidingen, supports en constructies geïnstalleerd. Daarnaast heeft MOB ook meegewerkt aan het 'punchen' (controleren op juistheid en compleetheid) van de leidingsystemen van het grootste deel van het bouwproject en is er een kwaliteitsdocumentatiesysteem opgezet voor de vereiste kwaliteitsdocumentatie die nodig was voor de ingebruikname van de installatie.