Projecten

Montage piping nieuwe tankterminal vopak

 

In het voorjaar van 2011 begint MOB voor Koninklijke Vopak met de prefabricage en installatie van leidingwerk en staalwerk voor een nieuw tankpark met 15 nieuwe opslagtanks op de terminal in Vlaardingen.

 

De werkzaamheden worden deels in modulebouw uitgevoerd. MOB bouwt hiervoor in haar Rotterdamse werkplaats 6 complete pijpenbruggen van ca. 30 meter, inclusief het leidingwerk. De pijpenbruggen worden vervolgens naar de terminal van Vopak getransporteerd en met zware kranen op hun plek gehesen. Ter plekke worden nieuwe pompen en drainvaten geplaatst en aansluitend het leidingwerk geïnstalleerd, getest en opgeleverd.

 

Dit project is een multidisciplinair project waarbij MOB naast het leiding- en staalwerk ook verantwoordelijk is voor de isolatie, het verfwerk en de stellingbouw. Het omvat voor MOB ca. 25.000 directe manuren en wordt voor eind van 2011 gefaseerd opgeleverd. Koninklijke Vopak is wereldmarktleider op het gebied van onafhankelijke opslag van vloeibare bulkgoederen zoals olieproducten, chemicaliën, plantaardige oliën en vloeibaar gemaakte gassen.