Projecten

EON Warmte station Rotterdam

 

In september 2014 heeft MOB de werkzaamheden voor het warmtestation Galileïstraat in Rotterdam van opdrachtgever EON succesvol afgesloten.

 

De toenmalige EFG-centrale werd omgebouwd tot een nieuw warmtestation dat de noordelijke warmwaterleidingen vanaf de AVR Rozenburg koppelt aan de warmwatervoorziening van Rotterdam. Dit met als doel meer huizen in Rotterdam te voorzien van stadsverwarming. De productie van de oude centrale werd op 1 april 2014 stilgezet en MOB is vanaf juli 2014 begonnen met haar werkzaamheden.

 

De bouw van het koppelstation omvatte het plaatsen van grote nieuwe pompen en ander equipment, het installeren van nieuw leidingwerk bestaande uit voornamelijk grote diameters alsmede de bijbehorende pijp supports en appendages. Deze modificaties vonden plaats in een bestaande kelder als ook een nieuw gebouwde kelder van het warmtestation. Doordat de toegang tot de kelders en de ruimte in de kelders zeer smal en beperkt was, diende vanuit een strak opgezet logistiek plan elke pijpspool, appendage of pijpsupport in de juiste volgorde te worden ingebracht.

 

Mede gezien de korte bouwtijd en de werkzaamheden van andere aannemers kan dit worden gezien als een waar huzarenstuk waarbij alle activiteiten zeer nauwkeurig en effici├źnt op elkaar afgestemd moesten worden. De samenwerking tussen EON, MOB en de andere aannemers op het terrein verliep zeer goed en heeft geresulteerd in een succesvol project zonder incidenten, uitgevoerd en opgeleverd binnen het gestelde tijdspad.