Projecten

Een specialiteit - Heater Revamps

 

MOB beschikt over een ruime know how op het gebied van heater revamps en heeft de afgelopen jaren zeer succesvol een aantal complexe heater revamp projecten uitgevoerd.

 

De werkzaamheden bij een ombouw van een fornuis (heater revamp) in bestaande installaties vereisen een zeer specialistische aanpak. Vaak worden de fornuizen in een nog draaiende fabriek aangepast waardoor de omstandigheden van de werkzaamheden lijken op die van een onderhoudsstop. De technische uitvoering is echter zeer complex en specialistisch en de oppervlakte waarbinnen gewerkt moet worden is meestal erg klein. Dit vraagt dus om een specifieke aanpak, een tot in het kleinste detail uitgewerkt draaiboek voor de uitvoering en een geoptimaliseerde planning.

 

Heater revamp project ‘Orca’ Opdrachtgever: Shell Moerdijk

Project omschrijving: EPC project. Complete revamp van twee Ethyleen kraakfornuizen op de MLO fabriek, Joint venture met CB&I. Werkzaamheden: slopen van de bestaande fornuizen inclusief coils, convectiecellen en diverse luchtkanalen. Aanbrengen van nieuwe horizontale coils in de convectiebank en verticale coils in de radiant cellen. Plaatsen van geheel nieuwe Denox-unit en aanbrengen van kanalen en airpre-heaters. Aanbrengen van nieuw leidingwerk en plaatsen van het nieuwe equipment (ventilatoren, motoren, kleppen).

 

Manuren: 150.000

Duur van het project: november 2008 - november 2009

 

Heater revamp project ‘High Tan’ Opdrachtgever: Jacobs Engineering

Project omschrijving: complete revamp van fornuis F-501 op Shell Pernis. Werkzaamheden: het slopen van bestaande roof- en wandcoils. Verwijderen convectiebank. Gedeeltelijk verwijderen van dakdelen. Het aanbrengen van nieuwe ophangpunten ten behoeve van nieuwe roof- en wand coils. Het inbrengen en lassen van de nieuwe wand- en roofcoils. Het monteren van de nieuwe convectiebank en het aanpassen van de algehele staalconstructie voor de stabiliteit van het fornuis.

 

Manuren: 20.000

Duur van het project: april 2010 - mei 2010